Abrikosų derliaus ypatumai

   Pradžia  Paieška  Skelbimai  Dabar skaitote: Derlius Pradžia »


Abrikosai | 4

ABRIKOSAI

• Abrikosai palankiais metais pradeda nokti jau birželio pabaigoje ir arba skinami arba tiesiog nupurtomi.

• Abrikosai žinoma skaniausi švieži, tačiau ne ką mažiau skanūs bei vertingi ir džiovinti (abrikosai džiovinami natūraliai saulėje).




• Abrikosai puikiai tinka įvairioms uogienėms, tyrelėms, džemams, marmeladams, vaisių kompotams gaminti, taip pat, vartojami gaminant įvairius desertus, kokteilius, padažus, užtepėles, vaisių želė ir pan..

• Greitam valgymui abrikosai skinami (arba tiesiog nupurtomi) visiškai sunokę. O perdirbimui geriausiai skinti truputį ankščiau, kol vaisiai kieti ir standūs, bet jau įgavę būdingą jiems spalvą.

• Šviežius abrikosus geriausia laikyti šaldytuve, taip sulėtėja jų nokimas ir puikiai išsilaiko apie 10 dienų.

• Abrikosų nokimą gali paspartinti šalia laikomi vaisiai bei daržovės.. tokie kaip avokadai, bananai, kriaušės, mangai, melionai, obuoliai, pomidorai, svogūnai.

• Abrikosus geriausiai laikyti atskirai nuo kitų vaisių ar daržovių, nes jie ir patys išskiria etileno dujas, kurios skatina šalia laikomų vaisių ir daržovių nokimą.




 Taisyti / Papildyti » 









SIŪLOM PASKAITYTI

REKLAMA



NAUDINGA




Gyvenkime sveikai, spalvotai, patogiai, skaniai, draugiškai, stipriai, etiškai, linksmai, pokštaujant, grybaujant, su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu :)
walnuts.lt facebook'e  Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas   

© 2oo8-2022. Laima&LS. Rašyti administratoriams. Paskutinis atnaujinimas: 2022-07-28