Augalų katalogas :: Gėlės :: Daržovės :: Medžiai :: Krūmai

   Pradžia  Paieška  Skelbimai Pradžia »

  


Braškės...Braškė - erškėtinių (Rosaceae) šeimos daugiametis žolinis augalas, priklausantis žemuogių ir braškių (lot. Fragaria) genčiai. Stiebas 10-30 cm aukščio, iš pradžių stačias, vėliau......

Kanų auginimo ypatumai...Lietuvoje dažniausia auginama - indinė kana (Canna indica L.) - lauke nežiemoja. Tai stambūs, iki 1,5-2 m aukščio žoliniai augalai su gumbo formos šakniastiebiais. Lapai tamsiai žali ar bronziniai raudoni, dideli, iki 50 cm ilgio ir 25 cm pločio...

Šalavijas...Vaistinis šalavijas - yra stipraus aromato ir aštraus skonio, dėl to labai tinka ankštinių daržovių ir riebios mėsos (ypač avienos) patiekalams paskaninti. Žali......

Salierai...Salierai - valgomi žali, virti, kepti, troškinti. Salierai labai tinka padažams, sriuboms, mėsos ir žuvų patiekalams. Gaminant šiuos patiekalus gali būti naudojami ir......

Kvapusis mairūnas...Mairūnai - skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, gerina apetitą, mažina vidurių pūtimą, vartojami sergant gastritu. Šiam tikslui ruošiami mišiniai su ramunėlėmis ir......

Avokadas...(Amerikinė persėja) žydi dideliais žiedynais, turinčiais po 100–300 žiedų, bet kas įdomiausia apdulkinama maždaug 0,1%. Pagrindine priežastimi yra tai, kad pirmą...

Australiškasis arbatmedis...Australiškasis arbatmedis - Neapsigaukite, tai pražangialapė mirtenė, neturinti nieko bendro su arbatžolėmis. Mirtenės medis gavo arbatmedžio pravardę todėl......

Kininis arbatmedis...Arbatmedžio sėklos - auginti savo arbatą net ir mūsų sąlygomis nėra sunku. Labai svarbu sėti šviežias sėklas, kadangi arbatmedžio sėklos greitai praranda daigumą. Sėklos yra rutulio formos, 2-3 dienas prieš sėjant, jas būtina mirkyti....

Kvapusis bazilikas...Tai daugiametis, tačiau Lietuvos klimatas jam per atšiaurus, todėl dažniausiai auginamas kaip vienmetis arba dvimetis augalas. Kvapusis bazilikas yra nepakeičiamas Viduržemio pajūrio kraštų virtuvėje. Salotoms, makaronų padažams, mėsos ir žuvies patiekalams......

Dašis...Tai klasikinis prieskonis ankštinių daržovių patiekalams - pupelių, žirnių, charčio sriuboms, troskiniams, salotoms. puikiai dera su petražole, svogūnais, česnakais, lauro lapais, rozmarinu, krapais. Sumaišytas su mairūnu primena juodųjų pipirų skonį....



Puslapiai: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 |









Gyvenkime sveikai, spalvotai, patogiai, skaniai, draugiškai, stipriai, etiškai, linksmai, pokštaujant, grybaujant, su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu :)
walnuts.lt facebook'e  Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas   

© 2oo8-2024. Laima&LS. Rašyti administratoriams. Paskutinis atnaujinimas: 2023-09-11