Aviečių derliaus ypatumai

   Pradžia  Paieška  Skelbimai  Dabar skaitote: Derlius Atgal »


Avietės | Rubus idaeus | 4

• Avietes, kaip ir visas kitas uogas, naudingiausia valgyti šviežias, bet jas tinka ir džiovinti ir šaldyti.

• Taip pat.. avietės puikiai tinka uogienėms, kompotams, tyrėlėms, bei sultims gaminti.

• Avietės, skirtingai nei dauguma kitų uogų, naudingų savybių nepraranda net ir termiškai apdorotos.

• Šaldant avietes, netik išsaugomas aromatas ir skonis, bet ir išsaugoma aviečių naudingos savybės.




• Avietės šaldomos arba sveikos arba sutrintos, taip pat gali būti šaldomos tiek paskanintos su cukrumi, tiek ir be jo.

• Teigiama, kad šaldytose avietėse vertingos medžiagos geriau išsaugomos nei avietes džiovinant.

• Dviovinimui avietes vertėtų rinkti visiškai sunokusias, bet nepernokusias.. nudžiūvus rasai.

• Avietės džiovinamos maždaug 40 laipsnių temperatūroje, išdžiūvusios turi būti nepajuodusios ir kvapnios.




 Taisyti / Papildyti » 












Gyvenkime sveikai, spalvotai, patogiai, skaniai, draugiškai, stipriai, etiškai, linksmai, pokštaujant, grybaujant, su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu :)
walnuts.lt facebook'e  Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas   

© 2oo8-2024. Laima&LS. Rašyti administratoriams. Paskutinis atnaujinimas: 2024-04-25