Braškių derliaus ypatumai :: Kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežias braškes

   Pradžia  Paieška  Skelbimai  Dabar skaitote: Derlius Pradžia »


Braškės | Strawberry | 4

• Kai šilta, uogos skinamos kas antrą dieną, jei šalta – dvi dienas praleidus.

• Lietingu oru, kad uogos mažiau sirgtų kekeriniu puviniu, patariama skinti kas dieną.

• Kai uogos vartojamos vietoje, skinamos būdingos veislei spalvos, o kai numatoma vežti toliau – kiek šviesesnės.




• Skinti reikia būtinai su taurėlapiais ir keliu milimetrų ilgio koteliais arba be jų, nemaišant veislių.

• Uogos skinamos ir vežamos 2 – 2,5 kg talpos pintinėlėse, kurios pripildomos iki viršaus be kaupo.

• Nuskintas uogas tuojau reikia paslėpti nuo saulės bei lietaus ir pasistengti suvartoti tą pačią dieną.

• Braškes plauti reikėtų tik prieš pat valgymą.

• Nuskintos braškės ilgiau išliks šviežios ir skanios, jei nuskintas braškes laikysite su koteliais.




 Taisyti / Papildyti » 









SIŪLOM PASKAITYTI

REKLAMA



NAUDINGA




Gyvenkime sveikai, spalvotai, patogiai, skaniai, draugiškai, stipriai, etiškai, linksmai, pokštaujant, grybaujant, su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu :)
walnuts.lt facebook'e  Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas   

© 2oo8-2022. Laima&LS. Rašyti administratoriams. Paskutinis atnaujinimas: 2022-09-03