ABRIKOSAI
Abrikosai palankiais metais pradeda nokti jau birželio pabaigoje ir arba skinami arba tiesiog nupurtomi.
Abrikosai žinoma skaniausi švieži, tačiau ne ką mažiau skanūs bei vertingi ir džiovinti (abrikosai džiovinami natūraliai saulėje).
Abrikosai puikiai tinka įvairioms uogienėms, tyrelėms, džemams, marmeladams, vaisių kompotams gaminti, taip pat, vartojami gaminant įvairius desertus, kokteilius, padažus, užtepėles, vaisių želė ir pan..
Greitam valgymui abrikosai skinami (arba tiesiog nupurtomi) visiškai sunokę. O perdirbimui geriausiai skinti truputį ankščiau, kol vaisiai kieti ir standūs, bet jau įgavę būdingą jiems spalvą.
Šviežius abrikosus geriausia laikyti šaldytuve, taip sulėtėja jų nokimas ir puikiai išsilaiko apie 10 dienų.
Abrikosų nokimą gali paspartinti šalia laikomi vaisiai bei daržovės.. tokie kaip avokadai, bananai, kriaušės, mangai, melionai, obuoliai, pomidorai, svogūnai.
Abrikosus geriausiai laikyti atskirai nuo kitų vaisių ar daržovių, nes jie ir patys išskiria etileno dujas, kurios skatina šalia laikomų vaisių ir daržovių nokimą.
Abrikosai puikiai tinka įvairioms uogienėms, tyrelėms, džemams, marmeladams, vaisių kompotams gaminti, taip pat, vartojami gaminant įvairius desertus, kokteilius, padažus, užtepėles, vaisių želė ir pan..
Greitam valgymui abrikosai skinami (arba tiesiog nupurtomi) visiškai sunokę. O perdirbimui geriausiai skinti truputį ankščiau, kol vaisiai kieti ir standūs, bet jau įgavę būdingą jiems spalvą.
Šviežius abrikosus geriausia laikyti šaldytuve, taip sulėtėja jų nokimas ir puikiai išsilaiko apie 10 dienų.
Abrikosų nokimą gali paspartinti šalia laikomi vaisiai bei daržovės.. tokie kaip avokadai, bananai, kriaušės, mangai, melionai, obuoliai, pomidorai, svogūnai.
Abrikosus geriausiai laikyti atskirai nuo kitų vaisių ar daržovių, nes jie ir patys išskiria etileno dujas, kurios skatina šalia laikomų vaisių ir daržovių nokimą.
Raktiniai žodžiai » Abrikosai Vaisiai