Derlius » Aviečių derliaus ypatumai

Avietės | Rubus idaeus | 4

• Avietes, kaip ir visas kitas uogas, naudingiausia valgyti šviežias, bet jas tinka ir džiovinti ir šaldyti.

• Taip pat.. avietės puikiai tinka uogienėms, kompotams, tyrėlėms, bei sultims gaminti.

• Avietės, skirtingai nei dauguma kitų uogų, naudingų savybių nepraranda net ir termiškai apdorotos.

• Šaldant avietes, netik išsaugomas aromatas ir skonis, bet ir išsaugoma aviečių naudingos savybės.

• Avietės šaldomos arba sveikos arba sutrintos, taip pat gali būti šaldomos tiek paskanintos su cukrumi, tiek ir be jo.

• Teigiama, kad šaldytose avietėse vertingos medžiagos geriau išsaugomos nei avietes džiovinant.

• Dviovinimui avietes vertėtų rinkti visiškai sunokusias, bet nepernokusias.. nudžiūvus rasai.

• Avietės džiovinamos maždaug 40 laipsnių temperatūroje, išdžiūvusios turi būti nepajuodusios ir kvapnios.


Raktiniai žodžiai » Avietės • Derlius •

 Taisyti | Papildyti  



GYVENKIME sveikai, gražiai, spalvotai, patogiai, aktyviai, skaniai, draugiškai, stipriai, etiškai, linksmai, pokštaudami, grybaujant, sapnuojant, su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu :)

Kambarinių jukų įvairovė
Kambarinių jukų įvairovė ..Gentyje priskaičiuojama apie 40 jukos rūšių. Mūsų sąlygomis patalpose dažniausiai auginama: alavijinė juka (Yucca aloifolia), kurios lapai turi smailius galus ir dramblinė juka (Yucca elephantipes), kurios lapai neaštrūs....

© 2oo8-2024. Laima&LS. Kontaktai. Paskutinis atnaujinimas: 2024-05-29  Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas