Avietes, kaip ir visas kitas uogas, naudingiausia valgyti šviežias, bet jas tinka ir džiovinti ir šaldyti.
Taip pat.. avietės puikiai tinka uogienėms, kompotams, tyrėlėms, bei sultims gaminti.
Avietės, skirtingai nei dauguma kitų uogų, naudingų savybių nepraranda net ir termiškai apdorotos.
Šaldant avietes, netik išsaugomas aromatas ir skonis, bet ir išsaugoma aviečių naudingos savybės.
Avietės šaldomos arba sveikos arba sutrintos, taip pat gali būti šaldomos tiek paskanintos su cukrumi, tiek ir be jo.
Teigiama, kad šaldytose avietėse vertingos medžiagos geriau išsaugomos nei avietes džiovinant.
Dviovinimui avietes vertėtų rinkti visiškai sunokusias, bet nepernokusias.. nudžiūvus rasai.
Avietės džiovinamos maždaug 40 laipsnių temperatūroje, išdžiūvusios turi būti nepajuodusios ir kvapnios.
Raktiniai žodžiai » Avietės Derlius