Derlius » Aviečių derliaus ypatumai

Avietės | Rubus idaeus | 4

• Avietes, kaip ir visas kitas uogas, naudingiausia valgyti šviežias, bet jas tinka ir džiovinti ir šaldyti.

• Taip pat.. avietės puikiai tinka uogienėms, kompotams, tyrėlėms, bei sultims gaminti.

• Avietės, skirtingai nei dauguma kitų uogų, naudingų savybių nepraranda net ir termiškai apdorotos.

• Šaldant avietes, netik išsaugomas aromatas ir skonis, bet ir išsaugoma aviečių naudingos savybės.

• Avietės šaldomos arba sveikos arba sutrintos, taip pat gali būti šaldomos tiek paskanintos su cukrumi, tiek ir be jo.

• Teigiama, kad šaldytose avietėse vertingos medžiagos geriau išsaugomos nei avietes džiovinant.

• Dviovinimui avietes vertėtų rinkti visiškai sunokusias, bet nepernokusias.. nudžiūvus rasai.

• Avietės džiovinamos maždaug 40 laipsnių temperatūroje, išdžiūvusios turi būti nepajuodusios ir kvapnios.


Raktiniai žodžiai » Avietės • Derlius •

 Taisyti | Papildyti  



GYVENKIME sveikai, gražiai, spalvotai, patogiai, aktyviai, skaniai, draugiškai, stipriai, etiškai, linksmai, pokštaudami, grybaujant, sapnuojant, su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu :)

Anyžinės ožiažolės auginimo ypatumai
Anyžinės ožiažolės auginimo ypatumai ..Ožiažolė (Pimpinella) - tai salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis, kuriai priklauso apie 150 rūšių. Lietuvoje daržuose auginama anyžinė ožiažolė (Pimpinella anisum), kuri yra prieskoninis ir vaistinis augalas, o natūraliai atrandama mažoji ožiažolė ir didžioji ožiažolė..

© 2oo8-2025. Laima&LS. Kontaktai. Paskutinis atnaujinimas: 2025-04-01  Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas