Kai šilta, uogos skinamos kas antrą dieną, jei šalta dvi dienas praleidus.
Lietingu oru, kad uogos mažiau sirgtų kekeriniu puviniu, patariama skinti kas dieną.
Kai uogos vartojamos vietoje, skinamos būdingos veislei spalvos, o kai numatoma vežti toliau kiek šviesesnės.
Skinti reikia būtinai su taurėlapiais ir keliu milimetrų ilgio koteliais arba be jų, nemaišant veislių.
Uogos skinamos ir vežamos 2 2,5 kg talpos pintinėlėse, kurios pripildomos iki viršaus be kaupo.
Nuskintas uogas tuojau reikia paslėpti nuo saulės bei lietaus ir pasistengti suvartoti tą pačią dieną.
Braškes plauti reikėtų tik prieš pat valgymą.
Nuskintos braškės ilgiau išliks šviežios ir skanios, jei nuskintas braškes laikysite su koteliais.