DUMPLAINIAI (dumplūnės)
Vegetacijos trukmė, priklausomai nuo veislės, tęsiasi nuo 90 iki 130 dienų. Pirmieji vaisiai sunoksta po 1,5 mėn. nuo daigų pasodinimo į lauką.
Vienas keras per vasarą subrandina apie 2-3 kg vaisių. Apvalkalėlis perplyšta ir visiškai sunokę vaisiai dažniausiai nukrenta ant žemės. Pati uoga būna 2 5 cm skersmens, spalva įvairuoja priklausomai nuo veislės nuo žalsvos, švelniai gelsvos iki oranžinės. Primena mažą žalią ar neprinokusį pomidoriuką.
Jeigu iš vaisių gaminami pirmieji patiekalai, reikia skinti mažiau prinokusius, jeigu bus panaudoti desertams - visai prinokusius, tuomet vaisiai yra saldūs.
Nuskinti ne iki galo sunokę, nepažeisti vaisiai 14 °C temperatūroje gali laikytis iki 2 mėnesių.
Renkami kas 13 savaites su apvalkalėliais, vienodai sunokę.
Dumplūnių vaisiai laikomi neišlukštenti, sudėti konteineriuose, sausoje patalpoje. Taip jie išsilaiko keletą mėnesių.
Vaisius galima laikyti tiesiog kartoninėse dėžutėse, kambario temperatūroje, susluoksniavus su popieriumi.
Raktiniai žodžiai » Daržovės Derlius Dumplainiai