MOLIŪGAI / CUKINIJOS / PATISONAI / AGUROČIAI
Moliūgus, cukinijas, patisonus ir aguročius, kuriuos laikysite per žiemą, reikėtų paauginti iki maksimalaus dydžio ir nuskinti tik tada, kai jų žievė sukietės.
Jei cukinijas ar aguročius konservuosite ar tuoj pat vartosite maistui, juos skinkite tada, kai jų dydis sudarys ketvirtadalį ar trečdalį maksimalaus dydžio.
Patisonus konservavimui galima skinti ir visai mažus, beveik vaisių užuomazgas.
Moliūgų vaisius (tiek stambesnius tiek ir smulkesnius) patariama nuskinti kiek galima vėliau rudenį.
Nuimant derlių nereikėtų laukti pirmųjų šalnų, labai svarbu, kad tiek cukinijos, tiek patisonai ir ypač moliūgai neapšaltų.
Moliūgų subrendimą bei laiką skinti išduoda išduoda jų vaiskočiai. Kai jie lengvai atsiskiria nuo stiebo - laikas skinti, ir tai garantuoja, moliūgai gerai laikysis per žiemą.
Beje, paaugus moliūgams, vertėtų po vaisiais pakišti lenteles, kad jie nepradėtų pūti.
Ilgiau bei geriau išsilaikys per žiemą moliūginės daržovės, kurių odelėse nagas nepalieka žymių. Jie pavasario sulauks sausoje, vėsioje (iki 10 C) patalpoje.
Moliūgines daržoves sandėliuokime taip, kad nesiliestų vienas su kitu, negautų saulės, vaiskočiais aukštyn. Kurį laiką laikykime šilčiau, kad apdžiūtų koteliai (kitaip įsimes puvinys) ir sutvirtėtų odelės.
Raktiniai žodžiai » Cukinija Daržovės Derlius Moliūginės daržovės