Braškių derliaus ypatumai :: Kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežias braškes
Kai šilta, uogos skinamos kas antrą dieną, jei šalta dvi dienas praleidus.
Lietingu oru, kad uogos mažiau sirgtų kekeriniu puviniu, patariama skinti kas dieną.
Kai uogos vartojamos vietoje, skinamos būdingos veislei spalvos, o kai numatoma vežti toliau kiek šviesesnės.
Skinti reikia būtinai su taurėlapiais ir keliu milimetrų ilgio koteliais arba be jų, nemaišant veislių.
Uogos skinamos ir vežamos 2 2,5 kg talpos pintinėlėse, kurios pripildomos iki viršaus be kaupo.
Nuskintas uogas tuojau reikia paslėpti nuo saulės bei lietaus ir pasistengti suvartoti tą pačią dieną.
Braškes plauti reikėtų tik prieš pat valgymą.
Nuskintos braškės ilgiau išliks šviežios ir skanios, jei nuskintas braškes laikysite su koteliais.
SIŪLOM PASKAITYTI
- Sandėliavimo patalpų paruošimas ir priežiūra
- Daržovių derliaus subtilybės
- Vaisių derliaus subtilybės
- Agurkų derlius
- Baklažanų derlius
- Burokėlių derlius
- Kada kasti bulves ir kur laikyti?
- Česnakų derlius
- Dumplainių derlius
- Gelteklių derlius
- Kopūstų derlius
- Moliūgų, cukinijų, patisonų derlius
- Morkų, salierų, gelteklių derlius
- Pomidorų derlius
- Porų derlius
- Pupelių, pupų derlius
- Kada skinti ir kaip laikyti obuolius?
- Salierų derlius
- Svogūnų derlius
- Topinambų derlius
- Prieskoninių žalumynų derlius
- Augalų poveikis
- Gyvenantiems mėnulio ritmu
- Oro spėjimas pagal gamtos dėsnius
- Įdomūs trumpi faktai apie augalus
- Straipsniai - įdomioji augalininkystė
- Mintys apie augalus, gėles ir gamtą
- Augalų katalogas
- Nuodingų augalų katalogas
- Invaziniai augalai Lietuvoje
- Klausimai/atsakymai - ar žinote?