Aviečių derliaus ypatumai
Avietes, kaip ir visas kitas uogas, naudingiausia valgyti šviežias, bet jas tinka ir džiovinti ir šaldyti.
Taip pat.. avietės puikiai tinka uogienėms, kompotams, tyrėlėms, bei sultims gaminti.
Avietės, skirtingai nei dauguma kitų uogų, naudingų savybių nepraranda net ir termiškai apdorotos.
Šaldant avietes, netik išsaugomas aromatas ir skonis, bet ir išsaugoma aviečių naudingos savybės.
Avietės šaldomos arba sveikos arba sutrintos, taip pat gali būti šaldomos tiek paskanintos su cukrumi, tiek ir be jo.
Teigiama, kad šaldytose avietėse vertingos medžiagos geriau išsaugomos nei avietes džiovinant.
Dviovinimui avietes vertėtų rinkti visiškai sunokusias, bet nepernokusias.. nudžiūvus rasai.
Avietės džiovinamos maždaug 40 laipsnių temperatūroje, išdžiūvusios turi būti nepajuodusios ir kvapnios.
SIŪLOM PASKAITYTI
- Sandėliavimo patalpų paruošimas ir priežiūra
- Daržovių derliaus subtilybės
- Vaisių derliaus subtilybės
- Agurkų derlius
- Baklažanų derlius
- Burokėlių derlius
- Kada kasti bulves ir kur laikyti?
- Česnakų derlius
- Dumplainių derlius
- Gelteklių derlius
- Kopūstų derlius
- Moliūgų, cukinijų, patisonų derlius
- Morkų, salierų, gelteklių derlius
- Pomidorų derlius
- Porų derlius
- Pupelių, pupų derlius
- Kada skinti ir kaip laikyti obuolius?
- Salierų derlius
- Svogūnų derlius
- Topinambų derlius
- Prieskoninių žalumynų derlius
- Augalų poveikis
- Gyvenantiems mėnulio ritmu
- Oro spėjimas pagal gamtos dėsnius
- Įdomūs trumpi faktai apie augalus
- Straipsniai - įdomioji augalininkystė
- Mintys apie augalus, gėles ir gamtą
- Augalų katalogas
- Nuodingų augalų katalogas
- Invaziniai augalai Lietuvoje
- Klausimai/atsakymai - ar žinote?