Vynuogių derliaus ypatumai :: Kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežias vynuoges

   Pradžia  Paieška  Skelbimai  Dabar skaitote: Derlius Pradžia »


Vynuogės | 4

• Vynuogių skonis priklauso ne tik nuo veislės, bet ir nuo uogų sunokimo lygio. Todėl rekomenduojame neskubėti skinti uogų ir palaukti kol jos visiškai sunoks. Išimtis yra hibridai, turintys daug V. labrusca genų (pvz. lietuviškos veislės) – jų skonis geriausias būna šiek tiek anksčiau nei jos visiškai sunoksta, tada ne taip jaučiasi „liabruskinis“ skonis, o dominuoja vaisiški aromatai.

• Vynuoges geriau rinktis tamsesnių spalvų, nes tokiose yra daugiau resveratrolio (antioksidanto), pasižyminčio antiuždegiminėmis savybėmis, ir riboflavino (vitamino B2), labai svarbaus širdžiai.

• Nuskintas vynuoges iki 2 savaičių galima laikyti šaldytuve.

• Nuspręsti kada atėjo laikas skinti vynuoges vyno gamybai labai padeda cukraus, rūgšties kiekio ir pH matavimai.




• Vynuogių kekių skynimui rekomenduojame naudoti specialų sekatorių-žirklutes siaurais ašmenimis.

• Apie vynuogių šviežumą galima spręsti pagal jų vaiskočius, kurie pradeda gesti anksčiau nei uogos. Jeigu jie žali, matyt, uogos dar šviežios.

• Vynuoges reikia laikyti kekėmis, nes nuskintos jos praranda daug daugiau vertingų savybių. Kekes reikia suvynioti į ploną rankšluostį, įdėti į polietileninį maišelį, pradurti jame keletą skylučių ir laikyti šaldytuve, ant vaisiams skirtos lentynėlės.




 Taisyti / Papildyti » 












Gyvenkime sveikai, spalvotai, patogiai, skaniai, draugiškai, stipriai, etiškai, linksmai, pokštaujant, grybaujant, su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu :)
walnuts.lt facebook'e  Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas   

© 2oo8-2024. Laima&LS. Rašyti administratoriams. Paskutinis atnaujinimas: 2024-05-29