Ką vertėtų žinoti renkantis riešutus :: walnuts.lt PATARIMAI

   Pradžia  Paieška  Skelbimai  Dabar skaitote: Riešutai Pradžia »

1. Derėtų atsiminti žalias riešuto apvalkalas rankas dažo juodai, ir bjauriai dažo...beje sunkiai nusiplauna...labai net...

2. Graikinius riešutus, lazdyno, ir kai kuriuos kitus riešutus reikia valgyti saikingai, žinoma kaip ir visa kita...kas per daug tas nesveika. Padauginus jų, gali prasidėti galvos skausmai, nes riešutų branduoliai gali sukelti galvos smegenų kraujagyslių spazmus.

3. Beto, kaip bebūtų nes jie gana sunkiai virškinami. Kitaip sakant, riešutai valgomi vietoj sviesto, riebios mėsos ar sūrio, o ne prie jų... Ir riešutus vertingiausia valgyti pirmoje dienos pusėje, nes vakare jie gali apsunkinti virškinimą.






    Vitaminų, mineralų nauda bei žala »

4. Riešutus patariama valgyti lėtai ir labai gerai sukramtyti. Per dieną patariama suvalgyti ne daugiau kaip po 10-15 graikinių riešutų branduolių (pakanka ir trijų), lazdyno ir žemės riešutų — po 30-50, smulkiųjų riešutų (kedro) — apie 100 branduolių.

5. Beje, nėščiosioms nerekomenduojama valgyti graikiniai riešutai, lazdynų riešutai, migdolai bei žemės riešutai, norint susilaukti berniuko...

6. Riešutus reikėtų laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje. Riešutų maistinės ir gydomosios savybės išlieka ilgiau nei metus.

7. Jeigu augalinis aliejus apkarto, nebūtina jį išpilti - reikia į jį įmesti keletą graikinio riešuto skiltelių, ir po dienos kitos jis vėl bus tinkamas vartoti...

8. Sakoma, kad, kasdien suvalgydami po 85 g riešutų, sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje, užtikrinsite normalų kraujo spaudimą ir išvengsite širdies ligų.

9. Perkant riešutus, reikėtų atkreipti dėmesį, ar jie nėra suskilę, dėmėti, pajuodę.

10. Jei, atkandę riešutą, pajutote kartų skonį, riešuto geriau nevalgykite - jis gali turėti pavojingų toksinių medžiagų - mikotoksinų.

11. Riešutus valgyti derėtų, kaip užkandį. Pagal sveikos mitybos piramidę, riešutai patenka į vieną maisto produktų grupę kartu su mėsa, paukštiena, žuvimis, ankštiniais, kiaušiniais. Produktų iš šios grupės reikėtų suvartoti 2-3 porcijas per dieną. Viena dalis galėtų būti 100-150 g riešutų.

12. Riešutus geriausia valgyti nesaldintus, nesūdytus bei žalius riešutus.

13. Paspragintuose ar skrudintuose riešutuose augaliniai riebalai praranda savo naudingąsias savybes, o perkepintuose net susidaro kancerogenų.


   © Laima | www.walnuts.lt


   Raktiniai žodžiai » Graikiški riešutai • Lazdyno riešutai • Poveikis sveikatai • Riešutai •



 Taisyti / Papildyti » 










Gyvenkime sveikai, spalvotai, patogiai, skaniai, draugiškai, stipriai, etiškai, linksmai, pokštaujant, grybaujant, su meile ir Gyvenimo būdo žurnalu :)
walnuts.lt facebook'e  Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas   

© 2oo8-2024. Laima&LS. Rašyti administratoriams. Paskutinis atnaujinimas: 2024-05-29