Ką vertėtų žinoti renkantis riešutus :: walnuts.lt PATARIMAI
1. Derėtų atsiminti žalias riešuto apvalkalas rankas dažo juodai, ir bjauriai dažo...beje sunkiai nusiplauna...labai net...
2. Graikinius riešutus, lazdyno, ir kai kuriuos kitus riešutus reikia valgyti saikingai, žinoma kaip ir visa kita...kas per daug tas nesveika. Padauginus jų, gali prasidėti galvos skausmai, nes riešutų branduoliai gali sukelti galvos smegenų kraujagyslių spazmus.
3. Beto, kaip bebūtų nes jie gana sunkiai virškinami. Kitaip sakant, riešutai valgomi vietoj sviesto, riebios mėsos ar sūrio, o ne prie jų... Ir riešutus vertingiausia valgyti pirmoje dienos pusėje, nes vakare jie gali apsunkinti virškinimą.
Vitaminų, mineralų nauda bei žala »
4. Riešutus patariama valgyti lėtai ir labai gerai sukramtyti. Per dieną patariama suvalgyti ne daugiau kaip po 10-15 graikinių riešutų branduolių (pakanka ir trijų), lazdyno ir žemės riešutų po 30-50, smulkiųjų riešutų (kedro) apie 100 branduolių.
5. Beje, nėščiosioms nerekomenduojama valgyti graikiniai riešutai, lazdynų riešutai, migdolai bei žemės riešutai, norint susilaukti berniuko...
6. Riešutus reikėtų laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje. Riešutų maistinės ir gydomosios savybės išlieka ilgiau nei metus.
7. Jeigu augalinis aliejus apkarto, nebūtina jį išpilti - reikia į jį įmesti keletą graikinio riešuto skiltelių, ir po dienos kitos jis vėl bus tinkamas vartoti...
8. Sakoma, kad, kasdien suvalgydami po 85 g riešutų, sumažinsite cholesterolio kiekį kraujyje, užtikrinsite normalų kraujo spaudimą ir išvengsite širdies ligų.
9. Perkant riešutus, reikėtų atkreipti dėmesį, ar jie nėra suskilę, dėmėti, pajuodę.
10. Jei, atkandę riešutą, pajutote kartų skonį, riešuto geriau nevalgykite - jis gali turėti pavojingų toksinių medžiagų - mikotoksinų.
11. Riešutus valgyti derėtų, kaip užkandį. Pagal sveikos mitybos piramidę, riešutai patenka į vieną maisto produktų grupę kartu su mėsa, paukštiena, žuvimis, ankštiniais, kiaušiniais. Produktų iš šios grupės reikėtų suvartoti 2-3 porcijas per dieną. Viena dalis galėtų būti 100-150 g riešutų.
12. Riešutus geriausia valgyti nesaldintus, nesūdytus bei žalius riešutus.
13. Paspragintuose ar skrudintuose riešutuose augaliniai riebalai praranda savo naudingąsias savybes, o perkepintuose net susidaro kancerogenų.
© Laima | www.walnuts.lt
Raktiniai žodžiai » Graikiški riešutai Lazdyno riešutai Poveikis sveikatai Riešutai
SIŪLOM PASKAITYTI
- Riešutų rūšys (asortimentas)
- Riešutų vertė
- Kilokalorijų (kcal) lentelė
- Patarimai apie riešutus
- Kokia riešutų dienos norma?
- Kam negalima valgyti riešutų?
- Riešutų gydomosios savybės
- Graikiški riešutai liaudies medicinoje
- Graikiškų riešutų lapų nauda
- Graikiškų riešutų FOTO sesija
- Anakardžių riešutai (Cashew)
- Bertoletijų riešutai (Brazil)
- Graikiniai riešutai
- Kedro riešutai (Pine)
- Lazdynų riešutai (Corylus)
- Makadamijų riešutai (Macadamia)
- Migdolo riešutai (Almond)
- Pekanų riešutai (Karijų, Pecans)
- Pistacijos (Pistacia)
- Žemės riešutai (Arachis)
- Graikiškų riešutų auginimas
- Riešutmedžių rūšys
- Lazdynų riešutų auginimas
- Migdolo auginimas Lietuvoje
- Žemės riešutų (arachisų) auginimas
- Kedro riešutų auginimas Lietuvoje
- Augalų poveikis
- Gyvenantiems mėnulio ritmu
- Oro spėjimas pagal gamtos dėsnius
- Įdomūs trumpi faktai apie augalus
- Straipsniai - įdomioji augalininkystė
- Mintys apie augalus, gėles ir gamtą
- Augalų katalogas
- Nuodingų augalų katalogas
- Invaziniai augalai Lietuvoje
- Klausimai/atsakymai - ar žinote?